nl

Curriculum Vitae

Chris begon zijn reis in 1986 als editor, waarbij hij zijn vaardigheden perfectioneerde in een breed scala aan projecten, waaronder documentaires, muziekvideo's, commercials, sporten en bedrijfsproducties. Gedurende deze tijd diende hij als assistent van de internationaal befaamde Steadicam-operator Mark Koninckx, wat zijn interesse wekte in camerabediening en de kunst van Steadicam.

In 1990 richtte Chris CrewPower op, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van crew, faciliteiten en bedrijfsproductiediensten. Meer dan een decennium lang bediende CrewPower met trots Exxon Mobile BeNeLux, waarmee het zijn reputatie als betrouwbare partner in de branche verstevigde.

Naast zijn rol als editor legde Chris zich toe op het maken van documentaires voor de Europese Commissie en spendeerde hij zes jaar aan zijn medewerking bij televisieprogramma's voor Nederlandse tv-omroepen.

Met uitgebreide ervaring als EFP-cameraman kan Chris pronken met een indrukwekkend portfolio, waaronder 12 seizoenen van reality-programma's, vier 52-minuten durende documentaires van de Europese Commissie, meer dan 20 jaar ervaring in het vastleggen van autorace-evenementen  en talrijke bedrijfsproducties.

Als multicam-cameraman heeft Chris gedurende zijn 30-jarige carrière een veelheid aan uitzendgenres verkend. Opmerkelijke hoogtepunten zijn onder meer de dekking van de Olympische Spelen in Beijing, Londen, Rio en Japan, Formule 1-races, de 24 uur van Le Mans, UEFA Champions League-voetbal, muziekfestivals zoals Rock Werchter en Tomorrowland, de Athletiek Memorial Van Damme, en meer dan 10 seizoenen van autorace-uitzendingen voor Eurosport.

Puttend uit zijn expertise in handheld camerawerk, ontwikkelde Chris een gespecialiseerde cameragordel op maat gemaakt voor de behoeften van collega-cameramannen, bedrijven en omroepen, die hij nu produceert en distribueert.

Studio

Concerten

Tomorrowland

Voetbal

Olympics London

Olympics Bejing

Olympics Tokyo

Olympics Rio

Olympics Rio

24h Le Mans

WTCC

WK Cycling

Drag Races

Boat Races

ERC

WRC